Telep2010's Blog

TELEP MŰVÉSZETI BEMUTATÓTÉR

Az első 50 nap

leave a comment »

Mostanában kicsit elmaradtunk a TELEP életének dokumentálásával, meglehetősen felgyorsultak körülöttünk az események és kicsit úgy voltunk vele, inkább tesszük a dolgunkat, mintsem beszélünk, vagy írunk róla. Ennek az űrnek a betöltésére álljon itt néhány gondolat a TELEP első 50 napjának összefoglalásaként, hiszen augusztus 6-án volt félszáz napja, hogy megnyitottunk. A kerek “napforduló” kapcsán számba vettük, hogy mi történt eddig.

Számokban kifejezve – szerencsére napról napra nőnek:

50 nap, 5 kiállítás megnyitó, 1138 Facebook rajongó, 5000 fős látogatottságú blog, nagyobb eseményeken egy-egy alkalommal 200– nál is több vendég.

Ha pesszimisták lennénk, azt mondanánk, ez nem elég, lehetne még több, de nekünk a számoknál sokkal fontosabb, hogy úgy érezzük, szerettek nálunk lenni. Hetente keresnek meg minket fiatal és tehetséges művészek, akik szívesen jönnének a Telepre kiállítani és egyúttal élnének a bemutatkozási lehetőséggel. Éppen ezért úgy döntöttünk, az eredetileg kéthetente tervezett kiállítás megnyitók helyett augusztus közepétől szeptember végig hetente új munkákat és alkotókat láthattok nálunk. Úgy tűnik, ezekre az eseményekre nem csak művészi, hanem befogadói szinten is igény van, ez a kiállítás megnyitók alkalmával összegyűlt szép számú látogatók sokaságában mutatkozik meg leginkább, így nem is csoda, ha ezek az események mindig hangosabbra sikerülnek, mint más hétköznapi esték.

Legutóbb Szurcsik Erika és Tulipán Máté kiállításának megnyitója utána zavartuk fel a ház(ak) népét, azonban meg is kaptuk a büntetést egy vödörnyi gangról leöntött fehér zománcfesték formájában. Az égi áldásból jutott mindenhova, fejre, lábra, kőre, ruhára, a takarítást még akkor éjjel megkezdtük, ezt mutatja be a néhány képből álló slideshow.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A történtekből okulva és a lakók nyugalmát szem előtt tartva beláttuk, úgy lesz a legjobb, ha mostantól 23:30-kor zárórát hirdetünk. Bár mi is nehezen szokjuk meg, de a Telep csak éjfélig tarthat nyitva, az időpontok betartása a további konfrontációk elkerülése miatt fontos, így arra kérünk titeket, hogy segítsetek nekünk a szabályok betartásában.

A Telep szépítése a kéretlen festéssel tovább folytatódott, mi is kedvet kaptunk egy kis pingáláshoz és még több színnel töltöttük meg az E udvart. Pirosabbak lettek az árnyákoló vásznak és a “dobogó”, Lujzink varrt új párnákat, amelyek remekül passzolnak a Babzsák világtól kapott babzsákokhoz és a Heroine Műhely által készített székeket is átfestettük kicsit.

Augusztus 18-án nálunk forgatott a Magyar Televízió Teadélután című műsorának stábja, kíváncsian várjuk az elkészült anyagot, amely alatt ha minden igaz, egy S*10 Sound System mix lesz hallható.

Ez történt eddig, de vajon mi lesz 50 nap múlva?! Azt is megírjuk!

Reklámok

Written by hadobasnora

2010/08/19 - 21:12

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: