Telep2010's Blog

TELEP MŰVÉSZETI BEMUTATÓTÉR

Pályázz: Alkotói ösztöndíj 2011-2013

with one comment

Szentirmai-Joly Zsuzsanna hívta fel a figyelmünket az alábbi pályázatra – köszönjük neki -, s azt gondoltuk, ezt mindenképpen meg kell osztanunk veletek, hátha valaki innen értesül a lehetőségről és élni kíván vele. Pályázzatok, sok sikert!

A stuttgarti Akademia Schloss Solitude 2 évente meghirdetett ösztöndíjprogramja keretében fiatal alkotók tölthetnek 6-12 hónapot a Stuttgart mellett található kastélyban.

Pályázók köre:
Elsősorban 35 év alatti művészek jelentkezését várják, de azok is jelentkezetnek, akik az elmúlt öt évben fejezték be felsőfokú (egyetemi, főiskolai) tanulmányaikat. Akik jelenleg is felsőoktatási hallgatók, nem jelentkezhetnek.

Nemzetközi művészek jelentkezését várják a következő területekről:
Építészet (dizájn, tájépítészet, várostervezés)
Vizuális művészetek (benne: performance)
Előadó művészet (színpadkép, drámaszövegek, dramaturg, drámaszínház, performance, dráma, tánc)
Dizájn (divat, kosztűm, termék és bútor dizájn, vizuális kommunikáció)
Irodalom (esszé, kritika, vers, próza, fordítás)
Zene / hang (interpretáció, hang installáció, hang performance, kompozíció)
Videó / film / új media (videó-installáció)

Továbbá, ösztöndíjasok, tudósok, szakemberek jelentkezését is várják a társadalomtudományok, a munkajog és közgazdaság területeiről. Néhány ösztöndíj elnyerhető a jelentkező életkorától függetlenül.

Az ösztöndíj tartalma:
Kombinált apartman/stúdió bútorozva, árammal, vízzel, fűtéssel ingyen biztosítva.
Havi 1000 euró fizetés és egyszeri hazautazási költség finanszírozása. Az Akadémia további támogatásokat nyújthat az igénylő financiális lehetőségeinek függvényében.
Minden művésznek, aki az Akadémián marad, kötelezően Suttgartban kell maradnia az ösztöndíj idejére. Ösztöndíjas keretek között is teljesíthető egy projekt. 50, 60 ösztöndíj kerül kiosztásra minden két évben. Az Schloss Akademie Solitude 45 stúdiója áll rendelkezésre.
Évente változó speciális zsűri (lásd esküdtek és a kiválasztási folyamat) dönt az ösztöndíjak kiosztásáról. Az ösztöndíj 6 vagy 12 hónapra szól. Meghosszabbítás lehetséges, egyedi esetekben. Angol, német vagy francia nyelvismeret szükséges, de a nyelvvizsga-bizonyítvány nem feltétel! Párhuzamos jelentkezések a Kunststiftung Baden-Württemberg GmbH és Akademie Schloss Solitude intézetekből nem engedélyezettek. A fel nem vett jelentkezők ismételten megpróbálhatnak jelentkezni összesen még két alkalommal. A Solitude rezidensei ösztöndíjban és projekt-támogatásban részesülnek a szállás és utazási költségek támogatásán túl, a Solitude az alkotások megvalósításában is segítséget nyújt.

Részletek itt.

Reklámok

Written by hadobasnora

2010/09/03 - 22:50

pályázat kategória

Tagged with

Egy hozzászólás

Subscribe to comments with RSS.

 1. „LUCIOLE”
  SZENTIRMAI-JOLY ZSUZSANNA TEXTILTERVEZŐ KIÁLLÍTÁSA
  Október 1. 19:00
  Eventuell Galéria
  1056 Budapest, Nyáry Pál utca 7.
  Nyitva: október 2 – 10.
  H–P 10:00–18:00
  SZO 10:30–14:00

  Szentirmai-Joly Zsuzsanna szövöttanyag-tervező iparművész az idén 20 éves fennállását ünneplő Akademie Schloss Solitude negyedik magyar ösztöndíjasa design kategóriában. Az Art design műfajban tevékenykedő művészt a különleges struktúrák, eltérő karakterű szalagokból szövött felületek, formák foglalkoztatják elsősorban. Öltözködési kiegészítőket és lakberendezési tárgyakat egyaránt készít.
  A megnyitó után kötetlen beszélgetésre kerül sor Szentirmai-Joly Zsuzsanna jelenlegi, Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás volt ösztöndíjasok részvételével.
  Az Eventuell Galéria szervezésében


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: