Telep2010's Blog

TELEP MŰVÉSZETI BEMUTATÓTÉR

Szeptemberben szombatonként 16:00 – 18:00 Desplay workshop gyerekeknek a Telepen

with one comment

A Desplay csapatát három lány: Balogh Wanda, Fiáth Heni és Pais Panni alkotja. Design leckéket adnak kezdőknek. Blogjukban a bemutatkozószövegből is érezhető téma iránti elkötelezettségük és szeretetük, így talán nem túlzást azt állítani, misszióként élik meg a designleckéket. A gyerekeknek tartott foglalkozások során nem titkolt céljuk, hogy a legkisebbek számára (is) ablakot nyissanak a design világára és rávilágítsanak a design társadalmi folyamatokban betöltött felelős szerepére.

Céljaikról, módszereikről így vallanak: “A foglalkozások alapvető célja, hogy provokatív kérdéseken és játékos, kreatív feladatokon keresztül megfoghatóbbá, érthetőbbé tegyük a gyerekek számára, mit is jelent az a kicsit idegenül hangzó, de manapság nagyon divatos szó, hogy design.

Szeretnénk ráébreszteni őket, hogy élettelen környezetünk nagy része egy tervezési folyamat végeredménye, amely egy designer, egy tervező munkája és felelőssége. A mindannyiunkat körülvevő terek, tárgyak és képek nem csak maguktól születnek, hanem valaki megalkotja őket, és ez a valaki akár ők is lehetnek később.

Ennek érdekében a foglalkozások két részből, két hatvan perces blokkból állnak.” A workshop menetéről itt olvashatsz bővebben.
2010. szeptember 4. szombat Ruházás – a régi, cikinek ítélt cuccok trendivé varázsolása

2010. szeptember 11. szombat Világítás – gyertyatartóktól a LED-es lámpákon át a kaleidoszkópokig minden, ami világít. Érkezz saját ötlettel és valósítsd meg nálunk!

2010. szeptember 18. szombat Városozás – terepasztalon átrendezzük a várost, méghozzá úgy, ahogyan nekünk tetszik.

2010. szeptember 25. szombat Ékesítés – ékszerkészítés mindenféle olyan anyagból amiről a legtöbben nem is sejtik, hogy kincset érnek: PET palack, kupak, parafadugó a füledbe, ujjadra, nyakadba.

Reklámok

Egy hozzászólás

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Desplay gyerekfoglalkozás: városozás, az ifjak terepasztalon rendezik át a […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: