Telep2010's Blog

TELEP MŰVÉSZETI BEMUTATÓTÉR

Heti program

leave a comment »

2010. július 19. hétfő 21:30 – 23:30 Filmvetítés a kertmoziban: Phobia 2., thai horror film, amely öt különálló részből épül fel, amelyek inkább a vizualitásra épülnek, mintsem a párbeszédekre. Kemény hétkezdés – tudjuk, de eláruljuk, ez csak a ráhangolódás a pénteki kiállítás megnyitóra.

2010. július 20. kedd 19:00 – 20:00 A Kirakat Kiállítás Projekt  első fázisának megnyitó eseménye, a Pro Jugendstil Alapítvány nagyszabású gazdaságélénkítő és városszépítő kezdeményezése. 16 berendezett kirakat a Gozsdu udvarban, a megnyitón fellép a Beatness & Pride (Handjob Records), dj RUN aka Marcipan (Citysound) és Hernádi Zsolt flamenco gitáros.

2010. július 21. szerda 21:00 – 23:30 szerda esténként az  S*10 Sound System TELEPedik le nálunk, ezen a napon is annak eddig megszokott rendje és módja szerint. A vetítésért a FÉNYSZIGOR felel, akik analog vj techikával varázsolnak fényeket az E udvar falaira.

2010. július 22. csütörtök Koncert: hangszerek az E udvarban, Vizer Dániel és Kiss G.László ezoterikus jazzduója uralja majd a teret, lesz ének, basszusgitár és didgeridoo, amelyeket a vendég: Muck Ferenc szaxofonnal is fűszerez,  a swingkorszaktól a bebopon át a keleti zenéig tartó utazáson. 21:30-tól Short, azaz rövidfilmvetítés.

2010. július 23. péntek 19:30- tól Kiállítás megnyitó, avagy  Keresztes Zsófi Palinta cimu munkai. Ezen alkalomból Szöllősi Géza mond beszédet, majd The Future Shepherd & Kettestelep zenél. A hinta a földtől való felemelkedést, szárnyalás illúzióját kelti, de magában foglalja a zuhanás lehetőségét is, hisz jelen esetben alattunk több méter mély lyuk tátong. A fent és a lent összefonódása, a függés, de a szárnyalás lehetősége is. Mozgunk de nem haladunk. A hinták és hintázók alapanyagául női fűzők szolgálnak, melyek egyszerre sugallnak puhaságot, képlékenységet, de fenyegető kötöttséget is.

2010. július 24. szombat 18:00 – 19:00 Kukuri Crew műhelyt workshop, amelyet két fiatal, Tokodi Zsófi és Pócsik Lujza
alkot. Munkájuk során kutatják az újrahasznosítás (recycling)
különböző lehetőségeit. Ebből alakult ki fő tevékenységi körük. Sok
utánajárással sikerült rizses zsákokat beszerezniük, amiket
alapanyagként használnak. Ebből készítik a saját tervezésű használati
tárgyaikat (pl. övtáska, tolltartó, pénztárca).

A workshop utan kiserleti zene: Inanium – Lázár Gábor és Mikolai Martin alkotta duó 1 éves szünet után újra improvizativ zaj/experimentális zenei koncertet ad ezuttal a Telepen. Az Inanium 2007ben az auditív örömök újszerű megközelítését tűzte ki céljául. 2008-ban és 2009-ben a Odd Rain Fanzine első és második száma kapcsán már hallhattunk
róluk, ahol a Szinyova Gergő által létre hozott képi világot ők gazdagították némi szónikus élménnyel. Reszletek: itt, itt, itt , itt.

És Short – rövidfilm: Jött egy busz.

2010. július 25. vasárnap 10:00 – 18:00 Gouba- Gozsdu Bazár, közben gyerekprogram kézművesfoglalkozással a TELEPen 21:30 – 23:30 Mimozi – a héten legtöbb szavazatot elnyert film vetítése

Reklámok

Written by telep2010

2010/07/19 - 11:12

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: